výživa unis

Celoživotní vzdělávání UNIS 2023 - zdravá výživa

  V rámci dotačního projektu UNIS  se ve dnech 5.4. a 12.4. 2023 se na VŠCHT Praha uskutečnil blok přednášek kurzu celoživotního vzdělávání na téma zdravá výživa.  Projekt vznikl ve spolupráci  s ÚTVS ČVUT Praha.   

      Od předních odborníků Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha se uchazeči dozvěděli, jaký význam mají jednotlivé makroživiny ve stravě a jaká jsou jejich nutriční hodnocení. Velkým tématem byly toxické látky a potravinová aditiva („E“) ve stravě. Velmi zajímavý byl pohled na BIO potraviny a také jaké mohou být procesní kontaminanty při zpracování potravin.  Velky prostor byl věnován otázkám z publika a diskusi.

   Kurzu se zúčastnilo na 117 studentů z  VŠCHT Praha  a ČVUT.  Kurz byl otevřený také pro veřejnost.

Přednášející:

Prof.Ing.Jana Hajšlová

Prof.Ing.Vladimír Kocourek

Doc.Dr.Ing. Marek Doležal

Doc.Ing.Marcela Sluková, Ph.D.

Ing.Beverly Hradecká Ph.D.